Behandelingen.

De trimsalon biedt diverse behandelingen aan. Het ligt aan de vacht van de hond welke behandelingen het beste geschikt is voor uw hond.  

Voor alle behandelingen geldt dat de hond eerst in bad gaat voor ik er aan ga werken. Een schone vacht zorgt voor een mooier eindresultaat. Ik heb voor de diverse vachten de juiste shampoos.

Is uw hond wat angstiger in de trimsalon dan kan ik door middel van TTouch ervoor zorgen dat uw hond zich sneller op zijn of haar gemak voelt.  


B

Knippen  (krul en kroeshaar) bijv. Australian Doodle, Bichon Frisé, Labradoodle, Golden Doodle, Poedel, Barbet.

De vacht wordt ingekort met een rechte of licht gebogen schaar en in model gebracht. Dit kan volgens rasstandaard maar ook naar uw eigen wens.


Effileren  bijv. Boomer, Shih Tzu, Yorkshire Terriër.

Effileren is het uitdunnen of inkorten van de vacht en dit wordt gedaan met een getande schaar. 


Scheren

Door middel van een tondeuse wordt de vacht ingekort, wanneer de vacht goed is onderhouden kan dit op elke gewenste lengte. Echter vachten die veel klitten bevatten of zelfs zijn vervilt zijn, is vaak alleen een korte lengte mogelijk. Bij de vervilte vachten wordt er direct een vervolgafspraak ingepland zodat het in de toekomst niet meer voorkomt. Een vervilte vacht is namelijk heel slecht voor uw viervoeter.


Ontwollen bijv. Berner Senner, Alaskan Malamut, Golden Retriever.

In de rui-periode is het mogelijk om de natuur een handje te helpen. De hond wordt in bad gedaan en de shampoo wordt er goed ingemasseerd zodat de oude loslatende haren zich vol kunnen zuigen met water. Na het intrekken van de shampoo wordt de vacht uitgespoeld en wordt er een conditioner ingedaan. Na het uitspoelen van de conditioner wordt de hond droog geblazen met de waterblazer. De loszittende haren die zich heeft volgezogen wordt door de kracht van de waterblazer uit de vacht geblazen. Deze was en blaas methode heeft als voordeel dat de vacht en huid niet wordt beschadigd. Beschadigde vacht klit namelijk sneller. Door deze methode verliest de hond zo'n 90% van zijn haren in de rui-periode. Belangrijk voor u als baas is om de vacht twee weken niet te borstelen.

Ontklitten, kammen en borstelen.

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw hond een klit heeft, dit zijn veel haren bij elkaar waar men bijna niet met de kam doorheen komt, laat men de klit zitten dan wordt het uiteindelijk een stukje vilt.

De plaatsen waar we klitten regelmatig zien, is in de broek van de vacht, de liezen en oksels, achter de oren en waar de halsband zit. Uw begrijpt dit is niet fijn voor uw hond, een klit "trekt" namelijk en bij sommige klitten op bepaalde plaatsen is het bewegen daarom pijnlijk . Het ligt aan de hoeveelheid klitten of deze er handmatig wordt uitgehaald of met een tondeuse. Het welzijn van uw hond staat hierbij voorop.


Wassen en Blazen (Kortharige honden) bijv. Jack Russel, Beagle, Weimaraner, Labrador.

Kortharige honden zitten vaak het grootste gedeelte van het jaar in de rui, met een anti-rui-behandeling door middel van wassen en blazen laat de hond voor 90% van zijn loszittende haren achter in de trimsalon.


Ik neem momenteel geen  plukhonden meer aan en er is een wachtlijst voor de hondenagenda.